Carne no tacho com couve - brasiliansk fårikål

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Fårikålvarianter finnes overalt. Her smaker vi på en "slektning" fra Brasil.

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammekjøtt
  • 100 g bacon
  • 112 dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 1 stk hodekål
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts malt allehånde

Løkstekt ris:

  • 1 stk løk
  • 1 ss olje
  • 3 dl ukokt langkornet middagsris
  • 6 dl vann

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i store terninger og bacon i små. Stek bacon først og så lammekjøttet i fettet fra baconet. Ha alt over i en gryte, hell over vin og vann. Legg på lokk og kok opp.

2. Del kålen i store biter og legg over kjøttet. La det småkoke i ca. 45 minutter, til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde. 

3. Finhakk løken og stek den gyllenbrun. Tilsett olje og ha i ris. La det surre til det blir blankt i 3–4 minutter. Ha på vann og småkok i 20 minutter.

Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.