Capresetårn med kaspolsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Navnet Caprese kommer fra den populære Insalata Caprese som er en tomat- og mozzarellasalat med opprinnelse fra Capri i Italia.

Ingredienser

  • 8 stk tomat
  • 4 stk mozzarella
  • 1 potte frisk basilikum

Kaspolsaus:

  • 4 stk grovhakkede grønne oliven
  • 4 stk grovhakkede sorte oliven
  • 4 skive spekeskinke i strimler
  • 2 ss kapers

Slik gjør du

1. Varm opp olivenolje til kokepunktet og tilsett spekeskinke, oliven og kapers. Avkjøl.

2. Skjær tomater og mozzarella i skiver og legg dem lagvis med basilikumblader i mellom lagene.

3. Ha en spiseskje med kaspolsaus på hvert av tårnene rett før servering.

Kaspol-navnet kommer fra de første to bokstavene i kapers, spekeskinke og oliven. Vi har fornorsket det italienske navnet som er salsa capro (caperi, prosciutto og olive).

Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er soyamarinerte kyllingklubber, juleruller med juledipp, fenalår med djevelegg, medister albondigas og ricottafiken.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.