Brødsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En deilig høstinspirert brødsalat med beter og rugbrød. Server til lunsj eller som tilbehør til middagen.

Ingredienser

  • 1 stk gulbete
  • 1 stk polkabete
  • 2 stk gulrot
  • 10 stk cherrytomat
  • 1 ss hakket frisk persille
  • 4 skiver grovt rugbrød i små staver

Dressing:

  • Saften av 12 stk sitron
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 ts honning
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Vask alle grønnsakene. Skrell betene og gulrøttene, og skjær dem i tynne skiver.
  2. Del tomatene i to. Finhakk litt fersk persille.
  3. Del rugbrød i små staver.
  4. Miks sammen dressing i en liten bolle.
  5. Ha alle grønnsakene og brød i en stor bolle og vend inn dressing.
  6. Smak til brødsalaten med salt og pepper.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.