Borsjtj, russisk rødbetsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Rømme og piroger er klassisk tilbehør til den russiske rødbetesuppen borsjtj.

Ingredienser

  • 112 kg lammebog i skiver
  • 2 ss margarin
  • 2 stk løk
  • 12 stk hodekål
  • 3 stk gulrot
  • 2 ss olje
  • 3 stk kjøttbuljongterning
  • 112 l vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 7 stk rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 6 ss kesam original, 8 %
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær alle grønnsakene, unntatt rødbetene i grove strimler.
  2. Stek alle grønnsakene i en romslig gryte sammen med olje i 2 minutter.
  3. Skjær lammekjøttet i terninger på 2 x 2cm. Brun kjøttet i margarin i en separat gryte eller stekepanne. Ha det over i gryten med grønnsakene.
  4. Tilsett vann, buljongterninger og krydder. La det koke opp og skum av. La det hele småkoke i 1 time.
  5. Skrell og riv rødbetene. Tilsett dem mot slutten av koketiden. Da får du en mer intens farge på suppen. Smak til med eddik, salt og pepper.

Server med en skje rømme og klippet persille.

Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.