Bønnegryte med entrecôte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Denne bønnegryten er å anse som en variant av chili con carne. Massevis av smak og med et fint anslag av chili. Perfekt mat om høsten og vinteren når kulden regjerer utenfor vinduene.

Ingredienser

  • 400 g entrecôte av storfe
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 2 stk rød paprika i biter
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 12 ts chilipulver
  • 2 boks hermetiske tomater (à 400 g)
  • 2 boks hermetisk kidneybønner
  • 12 potte hakket frisk basilikum
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med løk i en gryte med olje.

2. Tilsett tomatpuré, hvitløk, gulrot, paprika, chili, krydder og hermetisk tomat. Kok opp og la det småkoke noen minutter. 

3. Ha hermetiske kidneybønner i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. Ha bønnene i gryten og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med hakket basilikum, salt og pepper. 

Server bønnegryten med ferskt brød og en klatt rømme eller yoghurt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.