Bløt espressoterte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Denne terten er like mektig og god som den ser ut til!

Ingredienser

Tertebunn:

  • 125 g smør
  • 100 g melis
  • 250 g hvetemel
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss vann

Sjokoladefyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 400 g kokesjokolade
  • 80 g smør
  • 1 dl espressokaffe

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen lett sammen til en smuldredeig. Eggeplommer og vann til slutt. Kna forsiktig sammen. Legg deigen kaldt et par timer eller over natten.

2. Kjevle ut tertedeigen til en leiv som er stor nok til å kle en form på ca. 28 cm i diameter. Klipp til en sirkel som dekker bunnen av formen og fyll den med tørkede erter.

3. Stek tertebunnen i 25-30 minutter ved 180 ºC. Fjern ertene og stek ytterligere noen minutter til skallet er gyllent. Sett kjølig.

4. Kok opp fløte og melk. Trekk kjelen til side og tilsett hakket sjokolade og smør. Rør til alt er smeltet. Avkjøl litt før espressokaffe røres inn.

5. Hell sjokolademassen i den avkjølte tertebunnen og sett i kjøleskap. Kaken må stå kaldt natten over.

6. Dryss gjerne kakao på toppen til pynt. Eventuell karamellpynt på legges på rett før servering ellers vil den smelte.

 

Tips: Slik lager du enkel karamellpynt
Smelt 1-2 dl sukker i en kjele over middels varme. Sukkeret må smelte helt, uten at karamellen blir for mørk (brent). Sett kjelen til side noen minutter til karamellen er så avkjølt at den lar seg trekke i lange tråder. Bruk en rørepinne i tre. Husk at karamellen er farlig varm når den er smeltet, så vær forsiktig!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.