Blomkålpuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hvem kunne vel trodd at «hverdagsgrønnsaken» blomkål kunne ha det i seg å bli en slik fløyelsmyk, smakfull og uimotståelig rett som dette? Blomkålpuré er enkelt å lage og egner seg som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også

2. Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen veldig mør.

Ha gjerne i litt melk i kokevannet, så får du en hvitere blomkålpuré.

3. Hell av kokevannet og la blomkålen dampe seg tørr et par minutter. Kjør blomkålen med stavmikser eller hurtigmikser til den er en helt glatt og kremet puré.

4. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.