Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Blinis servert med røkelaks og urterømme er en enkel og elegant forrett som dessuten smaker utrolig godt.

Ingredienser

Blinis:

  • 12 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 50 g sammalt hvete, fin
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 12 ts salt
  • 4 stk eggehvite

smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 3 dl lettrømme
  • 1 stk agurk
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano

litt salt

  • 1 stk finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilk frisk dill

Slik gjør du

1. Rør gjær ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett mel. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over.

2. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt.

3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

4. Sett røren med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.

Anrett blinisene på tallerkner med litt urterømme og en skive røkelaks. Dryss litt finhakket rødløk rundt blinisene til slutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.