Blinis med pinnekjøtt

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pinnekjøtt fra gårsdagens middag kan på en enkel måte forvandles til en lekker forrett i dag. Blinis med pinnekjøtt kan også serveres som en av flere retter som juletapas. 

Ingredienser

  • 150 g bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk egg
  • 2 ss lettrømme
  • 134 dl melk
  • 2 ss olje til steking

  • Ferdig dampet 300 g pinnekjøtt
  • 1 dl lettrømme

Slik gjør du

  1. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
  2. Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
  3. Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
  4. Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.