Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåbærterte

Blåbærterte

Ingredienser

8  porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl blåbær

Pynt:

  • 1 dl blåbær
  • 2 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du vært på skogstur og plukket masse blåbær, eller kanskje er fryseren full fra før? Lag denne deilige blåbærpaien og smil av både smaken og fargen på tungen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl blåbær

Pynt:

  • 1 dl blåbær
  • 2 ss melis

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en foodprosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen. Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Ha deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk inn deigen og sett den kaldt i minimum 20 minutter.
  2. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 20 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Terten stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.
  3. Pisk sammen egg, melis og fløte. Fordel blåbær utover tertebunnen, og hell eggeblandingen over blåbærene.
  4. Sett terten inn på nederste rille i stekeovn på 180 °C, og stek i 25-30 minutter. Avkjøl terten før du tar den ut av formen. 

Pynt eventuelt med noen friske blåbær og litt melisdryss før servering. Vaniljeis smaker også kjempegodt til!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 19:16:11