Blåbærmuffins

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 stk vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl fløte
  • 2 dl blåbær

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 20 kaker.

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.

3. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.

4. Vend forsiktig inn blåbær. 

5. Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer. Stek kakene midt i stekeovn i 15-20 minutter.

Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.

6. Legg muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt. Sikt gjerne over litt melis før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.