Blåbærclafoutis

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Det vanskeligste med clafoutis er trolig å uttale det franske navnet. Den pannekakelignende røren kan du variere med andre typer bær og oppdelt frukt.

Ingredienser

  • 500 g blåbær

  • 4 stk egg
  • 212 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 12 stk sitron

Slik gjør du

1. Smør en paiform eller lav ildfast form.

2. Lag en røre av alle ingrediensene. Melken kan byttes ut med for eksempel eplejuice.

3. Hell røra i formen og fordel bærene over. Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 220 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen.

Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.

 

Tips: Bytt ut blåbærene med plommer, bringebær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, men hell da av så mye av væsken som mulig.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.