Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bisp

Bisp

Ingredienser

Gir ca. 1 liter:

  • 1 dl solbærsaft
  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 0,5 stk. hel kanel
  • 3 stk. hel nellik
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 7,5 dl rødvin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bisp er en varm, krydret rødvinsdrikk med deilig smak av appelsin og andre julekrydder. Denne drikken kan man si var forløperen til gløgg, lenge før den kom seilende inn fra vårt naboland i Vest.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Gir ca. 1 liter:

  • 1 dl solbærsaft
  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 0,5 stk. hel kanel
  • 3 stk. hel nellik
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 7,5 dl rødvin

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du gi bort bispen i gave kan du med fordel sile fra appelsinskallet før den helles på flaske. Appelsinskallet kan nemlig gi en bitter smak til bispen om det er i for lenge.

Server bispen med rosiner og hakkede mandler eller avkjøl den litt og hell den på rengjorte flasker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 10:35:29