Biscotti

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Biscotti er klassiske italienske kjeks eller tørre kaker som dyppes i Vin Santo eller en deilig, sterk kaffe. Biscotti er lett å bake.

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • revet skall fra 1 stk appelsin
  • 3 stk store egg

  • 1 stk eggehvite til pensling

Slik gjør du

  1. Stek mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca.10 minutter. Avkjøl.
  2. Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene.
  3. Siden nøttene er ristet i ovn er de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen. Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  4. Kakepølsene settes med litt avstand på et bakepapirkledd stekebrett og pensles med eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ved 180 ˚C i ca. 25 minutter.
  5. Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. ½ cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl.
Biscotti oppbevares i en tett boks i romtemperatur.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.