Biscotti med mandler og sjokolade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Biscotti er den nye favorittkakekjeksen. Enkel og rask å lage, og så smaker den så godt -  både med og uten vin.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 300 g sukker
  • revet skall av 1 stk appelsin
  • 3 stk egg
  • 150 g mandler
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Slik gjør du

Oppskriften gir ca. 40 lange biscotti.

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Bland inn resten av ingrediensene. Tilsett litt mer mel om deigen er veldig klissete.
  2. Del deigen i fire og rull hver del til en pølse like lang som stekebrettet. Legg rullene på bakepapir og trykk dem litt flate.
  3. Stek midt i ovnen ved 180 ˚C i ca. 25 minutter. Skjær pølsene i smale skiver på skrå, legg dem tilbake på stekebrettet og stek dem i 10 minutter til.
  4. Avkjøl kakene på rist, og oppbevar tørt.
Bytt ut mandler, appelsin og sjokolade med andre smaker, som for eksempel hassel- eller pistasjenøtter, korinter, tranebær, kaffebønner eller kakao.
Italienerne dypper biscotti  i Vin Santo eller en deilig sterk kaffe. Prøv det du også!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.