Biffsauté

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus.

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff i terninger
  • 2 stk gul eller grønn squash
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl rødvin
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Del squash i to, skrap ut kjernen med en skje og skjær dem i skiver. Skrell rødløk og skjær i båter. 

2. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne med smør, 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side. 

3. Fres squash, rødløk og sjampinjong raskt i en middels varm stekepanne med smør, tilsett buljong og rødvin. Ha i kjøttet og aspargesbønner. 

4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med kokt eller stekt potet, eller ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.