Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff surf and turf

Biff surf and turf

Ingredienser

porsjoner

Choronsaus:

  • 4 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 cl vineddik eller estragoneddik
  • 0,75 dl vann
  • 4 stk. eggeplomme
  • 330 g smeltet smør
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 1 ss finhakket frisk kjørvel
  • 1 ss tørket estragon
  • ca. 1 ss tomatpuré , frest i panne og avkjølt
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Du trenger også:

  • 4 stk. krabbeklo
  • 200 g aspargesbønner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Surf and turf er en gammel, elsket klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten. Surf'en består oftest av hummer, krabbe eller kamskjell, og turf'en er gjerne en mør biff av indre- eller ytrefilet. Her har vi kombinert biff og krabbe, og servert med choronsaus er dette “close to heaven”!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Choronsaus:

  • 4 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 cl vineddik eller estragoneddik
  • 0,75 dl vann
  • 4 stk. eggeplomme
  • 330 g smeltet smør
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 1 ss finhakket frisk kjørvel
  • 1 ss tørket estragon
  • ca. 1 ss tomatpuré , frest i panne og avkjølt
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Du trenger også:

  • 4 stk. krabbeklo
  • 200 g aspargesbønner

Slik gjør du

  1. Start med Choronsausen. Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske. Sil. Dette kalles en reduksjon.
  2. Pisk eggeplommer over vannbad, det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden.
  3. Tilsett urter og frest og avkjølt tomatpuré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og kvernet pepper.
Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 60 °C).
Hvis sausen skulle skille seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme i en skål og spe sakte med den skilte sausen mens du pisker kraftig.
Hvis du ønsker å forenkle sausen kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.
  1. Krydre biffene med salt og pepper og brun dem i smør/margarin på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium). La biffene hvile et par minutter før servering.
  2. Forvell aspargesbønnene 1-2 minutter i lettsaltet vann.
  3. Knus skallet på krabbeklørne med baksiden av en kniv, og plukk vekk så mye skall at det er lett å komme til krabbekjøttet.

Anrett biffene på tallerken eller fat, med nykokte aspargesbønner og choronsaus, og toppet med en krabbeklo.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 03:16:05