Biff chop suey

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Biff chop suey, en klassisk kinesiske rett, har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Ingredienser

  • 500 g flatbiff av storfe
  • 240 g langkornet middagsris

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ts maisstivelse (maizena)

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

  • 1 stk brokkoli
  • 125 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss olje til steking
Vis næringsinnhold
Energi
458kcal
Fett
8.7g
Protein
40,6g
Karbohydrat
49,5 g
Jern
5.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.

2. Kok risen etter anvisning på pakken.

3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.

4. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.

5. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.

6. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.

Serveres med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.