Biff Balmoral fra Skottland

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Maten i Skottland består av mye kjøtt, sjømat og grønnsaker. Landet er kjent for å servere virkelig lekker jaktmat slik som rådyrkjøtt og rype samt nydelig røket laks.

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe á 180 g
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 4 ss whisky , skotsk
  • 5 dl kremfløte
  • 212 dl oksekraft /buljong/fond
  • 200 g sopp i skiver
  • 1 ts grov sennep

Slik gjør du

1. Stek skivet sopp i en panne. Tilsett sennep, fløte og kraft. La det småkoke til væsken har redusert seg til halve mengden og blitt litt tykkere. Smak til med salt og pepper.

2. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler for medium stekt biff. Tilsett whisky og flambèr (Når du flamberer tenner du på brennevinet som du har helt over kjøttet i stekepanna. Tenn umiddelbart på slik at alkoholen fordamper, mens aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna).

Server biffene sammen med soppsausen og stekte potetbåter eller potetmos.

 
  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.