Benløs fylt kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Vil du ha en utfordring? Ben ut en hel kylling, fyll den med et deilig risfyll og rull den sammen som til en stek. Sausen er superenkel og god.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)

Fyll:

  • 34 dl langkornet middagsris
  • 2 stk hermetisk fersken i små biter
  • 34 ts malt kanel
  • 34 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 stk hakket vårløk
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk egg

Eplesaus:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 3 dl eplemost
  • ca. 1 dl kremfløte

Slik gjør du

Bruk en god, skarp kniv. Kyllingkjøttet skal benes ut i et helt stykke:

1. Legg kyllingen med brystet ned og skjær et snitt langs ryggbenet. Før kniven langs skroget og skjær kjøttet løs fra skroget på begge sider. Brystbenet vil sitte igjen på kjøttet Skjær det forsiktig bort så det ikke går hull på skinnet. Skjær kjøttet løs fra lårbena uten at skinnet går i stykker. Skjær bort vingebena.

2. Bland alle ingrediensene til fyllet og fordel det jevnt utover kyllingkjøttet. Rull den så fast som mulig sammen til en jevn pølse. Bind opp kyllingrullen med hyssing. Pensle rullen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek den benløse kyllingen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Ta av hyssingen. La kyllingrullen hvile ca. 15 minutter før den skjæres i skiver.

3. Pisk ut pulveret fra sauseposen med eplemost og smak til med fløte. Kok opp under omrøring.

Server den fylte kyllingen med kokt ris og eplesaus. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.