Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Utbeinet lammelår med myntepesto og byggrynsalat

Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ss nøytral olje
  • 50 g frisk ingefær i tynne skiver
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i biter
  • 4 stk. stjerneanis
  • 90 g brunt sukker
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)

Byggrynsalat:

  • 5 dl byggryn
  • 2 stk. nepe
  • 2 stk. rødbete
  • 1 ss grovhakket frisk mynte
  • 0,5 pk frisk spinat
  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Myntepesto:

  • 0,5 bunt frisk mynte
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss revet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 2,5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ss nøytral olje
  • 50 g frisk ingefær i tynne skiver
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i biter
  • 4 stk. stjerneanis
  • 90 g brunt sukker
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)

Byggrynsalat:

  • 5 dl byggryn
  • 2 stk. nepe
  • 2 stk. rødbete
  • 1 ss grovhakket frisk mynte
  • 0,5 pk frisk spinat
  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Myntepesto:

  • 0,5 bunt frisk mynte
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss revet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 2,5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Får du ikke tak i five spice krydder kan du lage ditt eget ved å blande kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuan pepper.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 08:49:40