BBQ carpaccio

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En rask runde på grillen gir en annerledes, men veldig god, smak til denne varianten av carpaccio.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 500 g indrefilet av storfe
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts grovmalt pepper
  • 112 ts salt (gjerne havsalt)
  • 14 ts kajennepepper

Salat til carpaccio:

  • 1 pakke ruccula
  • 2 ss frisk kjørvel
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss virgin olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
171kcal
Fett
11.3g
Protein
17g
Karbohydrater
0.2g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Bland krydderet i en bolle. Dekk indrefileten med et tynt lag krydderblanding, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskap over natten.
  2. Legg tallerknene i kjøleskapet noen timer før carpaccioen skal serveres.
  3. Brun fileten over sterk varme på grillen. Ta fileten vekk fra grillen og legg den på et skjærebrett. La fileten hvile i 15 minutter.
  4. Skjær indrefileten i meget tynne skiver med en skarp kniv. Alternativet kan være å halvfryse fileten, skjære den i tynne skiver og eventuelt banke skivene flate med en kjøttbanker eller knivskaftet.
  5. Ta tallerknene ut av kjøleskapet og dekk hele tallerkenflaten med de tynne kjøttskivene.
  6. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet.

Alternativ servering: Hell på litt ekstra god olivenolje. Press noen dråper sitronsaft og appelsinsaft over indrefiletskivene. Legg på noen skiver med høvlet parmesanost av god kvalitet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.