Baguetter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Baguette betyr pinne på fransk, og er et fint langt brød med sprø skorpe og myk kjerne. Fyll baguettene med salat og pålegg, eller spis det som det er med litt godt smør eller olje. Det perfekte turbrødet.

Ingredienser

  • 712 dl vann
  • 12 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss havsalt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt

Slik gjør du

Av 1 porsjon deig får du 5 baguetter.
  1. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt ett er litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
  2. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 1–2 timer.
  3. Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 5 like store emner og trill dem til runde og jevne boller. Dekk bollene med plast og la dem stå lunt i 30 minutter.
  4. Rull bollene ut til avlange baguetter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk bagettene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  5. Pensle bagettene med vann, dryss på mel og lag noen snitt i dem med en skarp kniv.
  6. Stek baguettene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.