Baguette med biff og chimichurri

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Biff med chimichurri, servert i baguette. Super nytemat! Norsk biffkjøtt spicet opp med chimichurri, en urtedressing fra Argentina. En liten matreise!

Ingredienser

  • 600 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Chimichurri saus:

  • 25 g hakket flatbladet frisk persille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

  • 2 stk baguette , delt i to
  • 125 g kremost naturell
  • 2 stk bifftomat i fine skiver

Slik gjør du

1. Start med å lage chimichurri saus. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.

2. Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert. Kan holde seg i kjøleskapet.

 

Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

 

3. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.

4. Del opp baguetter. Smør på kremost og ha på tomat, biffkjøtt og chimichurrisausen. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.