Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Med bacon surret rundt lammefileten kan det neppe gå galt. De fløtegratinerte grønnsakene er supergodt tilbehør til lammet. Dette er lekker selskapsmat som imponerer.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av lam
  • 4 stilk frisk rosmarin
  • 1 pk bacon i skiver
  • 12 ts pepper

Gratinerte rotgrønnsaker:

  • 2 stk søtpotet
  • 2 stk bakepotet
  • 14 stk sellerirot
  • 12 stk kålrot
  • 50 g smør i tynne skiver
  • 200 g revet vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Skrell rotgrønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin.

2. Smør en ildfast form og legg skivede rotgrønnsaker, revet ost og smør lagvis. Avslutt med et dryss ost, salt og pepper. Hell fløte og melk over grønnsakene. Stek gratengen i ovn på 200 °C i ca. 1 time, eller til rotgrønnsakene er møre. La gratengen stå i 15 minutter før servering slik at den setter seg.

3. Surr baconskiver rundt hver indrefilet, og knyt en rosmarinstilk til. Brun filetene raskt i en varm panne på alle sider slik at baconet får fin farge. Skru ned varmen og etterstek filetene i pannen i ca. 5 minutter. La kjøttet hvile før servering.

Bruk gjerne ytrefilet istedenfor indrefilet. Brun ytrefileten raskt i pannen, før den etterstekes i ovn ved 125 °C i ca. 20 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.