Avokado- og pæreis

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En avkjølende godsak i sommervarmen? Avokadofrukten har en deilig nøtteaktig smak, og gir en perfekt kremete konsistens på denne avokado- og pæreisen. 

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 5 dl helmelk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • frø fra 12 stk vaniljestang
  • 3 stk spisemoden avokado
  • 1 stk moden pære
  • saft av 1 stk sitron

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljefrø i en kjele. Trekk kjelen av platen når det begynner å koke.

2. Pisk sammen eggeplommer i en bolle, og spe forsiktig med den varme melkeblandingen i eggene mens du rører. Sil blandingen tilbake i kjelen.

3. Sett kjelen tilbake på kokeplaten og kok forsiktig opp. Rør hele tiden slik at blandingen ikke sprekker. Trekk kjelen av platen, og avkjøl blandingen.

4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta avokadokjøttet ut av skallet.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

5. Skrell pære og del i mindre biter. Kjør avokado, pære og sitronsaft i en food-prosessor eller med en stavmikser til en jevn og glatt puré.

6. Pisk avokadopuré og avkjølt melkeblanding sammen. Hell smeten i en ismaskin, og kjør til blandingen stivner. Spis isen straks eller hell den over i en brødform kledd med plastfolie og sett formen i fryseren.

Har du ikke ismaskin? Kle en brødform med plastfolie og hellsmeten i formen. Sett formen i fryseren, og rør forsiktig om en gang hvert 20. minutt den første timen.

Server isen skåret i kubeform, som kuler eller lag pinneis. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.