Australsk kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er kyllingfiletene først banket ut og deretter fylt med kryddersmør. Til slutt er filetene dobbeltpanert i egg og strøkavring. Server med potetmos.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 100 g mykt smør
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 stk egg
  • 100 g strøkavring

salt og pepper

smør til steking

  • 1 stk sitron i båter

Slik gjør du

1. Ha mykt smør i en bolle og tilsett finhakket koriander og chilipepper. Legg smøret på et stykke folie og rull det samme til en pølse. Oppbevar kryddersmøret i kjøleskapet til du skal bruke det.

2. Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 1 cm tykkelse.

3. Ta av plasten og legg på et stykke kryddersmør. Rull sammen filetene på langs og bind hyssing rundt. Ha på salt og pepper.

4. Pisk eggene sammen og dypp "filetpakkene" i egg og deretter i strøkavring. Gjør dette gjerne to ganger for ekstra krispet resultat. La filetpakkene ligge kjølig ca. 1/2 time.

5. Stek dem 7-8 minutter til de er gylne og sprø. Del dem skrått på langs ved servering.

Pynt med sitronbåter og ha potetmos til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.