Auberginesalsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne salaten er både annerledes og spennende. Den er et godt tilbehør til all grillet og stekt mat. Eksperimenter med nye smaker.

Ingredienser

  • 1 stk stor aubergine
  • 1 stk liten rødløk
  • 2 stk tomat
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 112 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær auberginen i to på langs og strø på salt og la dette stå 5 minutter. Fuktighet og bitterstoffer trekkes ut på denne måten. Tørk vekk med papir.

2. Smør snittflaten på auberginen med litt olje og grill med snittflaten ned i 10-15 minutter. Auberginen skal bli god og myk og skikkelig svidd. 

3. Finkutt tomatene og rødløken og bland dette i en bolle med persille, sitronsaft og olivenolje. 

4. Skrap ut kjøttet på auberginen og finkutt dette og ha det i bollen. Bland alt og smak til med salt og pepper. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.