Aspargessuppe som appetittvekker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Du kan lage en utrolig god aspargessuppe med en suppepose som utgangspunkt. Friske asparges, litt fløte og frisk koriander er med på å løfte smaken til denne nydelige suppen.

Ingredienser

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 pose aspargessuppe
  • ca. 6 dl vann eller halvparten vann og tørr hvitvin
  • 112 dl matfløte
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk eggeplomme

salt og kvernet pepper

evt. litt sitronsaft

Slik gjør du

1. Ta av den nederste delen på aspargesen og skrell dem forsktig. Del i grove biter. Legg toppene til side. Kok aspargesbitene noen få minutter i lettsaltet vann og avkjøl i iskaldt vann.

2. Ha suppepulveret i en kjele og spe med vann, vin og matfløte. Kok opp.

3. Ha i aspargesbitene, unntatt toppene.  Tilsett koriander og kjør aspargessuppen glatt med en stavmikser.

4. Ha i en eggeplomme og rør om. Ikke la suppen koke etter at du har hatt i eggeplommen.  Smak til med sitronsaft og krydder.

Suppen smaker like godt varm som kald. Server suppen i små glass, for eksempel sammen med sprø butterdeigsnipper med speket kalkunfilet og aspargestopper.

 

 

Tips: Hvis suppen lages ferdig på forhånd og skal serveres varm, må eggeplommen tilsettes først når suppen er varmet opp igjen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.