Aspargessuppe med spekeskinke og tomat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hjemmelaget aspargessuppe er utrolig smakfullt og delikat! Sammen med små terninger av tomat og stekt spekeskinke er dette en raffinert, men enkel forrett eller en nydelig middagssuppe. 

Ingredienser

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 5 dl vann eller buljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 12 ts nykvernet sort pepper
  • 2 båt tomat
  • 8 skive spekeskinke

Slik gjør du

  1. Skjær eller brekk av den nederste delen av aspargesen. Skjær i ca. 2 cm biter. Legg toppene til side. Kok aspargesbitene i vann/buljong, melk og fløte til de er møre, ca. 5 minutter. Bruk stavmikser eller foodprocessor og kjør suppen helt glatt. Smak til med salt og pepper, og hold varmt.
  2. Kok aspargestoppene i 1-2 minutter i litt lettsaltet vann. Avkjøl under rennende vann.
  3. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland med aspargestoppene.
  4. Stek spekeskinkeskiver i stekepanne til de er sprø og gylne.
  5. Legg en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og legg 2 skiver spekeskinke på toppen.

Server gjerne godt brød ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.