Appelsinkake uten mel

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Vår saftige og smakfulle appelsinkake er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel. Kaken er dermed glutenfri og kan serveres coeliakere.

Ingredienser

  • 2 stk appelsin , gjerne blodappelsin
  • 250 g malte mandler
  • 250 g rørsukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 6 stk egg

Slik gjør du

1. Vask appelsinene godt og kok dem med skallet på i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.

2. Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 ˚C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen.

 

4. Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.