Appelsinissufflé

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Denne desserten er luftig, lett og litt syrlig. Perfekt å servere etter en tung middag. 

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 12 dl kaldt vann
  • 1 stk appelsin
  • 6 stk eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 3 ss grand marnier

Appelsinsaus:

  • 1 dl vann
  • saften av 2 stk appelsin
  • 2 dl appelsinjuice eller gjerne presset appelsin
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 ss sukker
  • 6 skive appelsin (fryst mellom lag med plast eller på fjel)

Slik gjør du

  1. Kle seks porsjonsformer med overheadark/aluminumsfolie til ca. 3 cm over kanten. Fest med tape.
  2. Bland alle ingrediensene til appelsinsausen i en liten kjele og kok uten lokk til en tykk saus. Rør av og til.
  3. Kok sukker og vann i to minutter. Riv appelsinen og saft fra en halv appelsin, og sett tilside. Ha eggeplommer og appelsinskall i en bolle. Hell den varme sukkerlaken i eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Pisk videre til den er kaldt, lys og luftig. Pisk fløten til den danner myke topper. Vend alle ingrediensene forsiktig sammen.
  4. Ha litt av appelsinsausen i bunnen på hver form. Fyll formene slik at kremen går 1-2 cm over formen. Glatt over isen med en kniv. Sett dem i fryseren minst fire timer.
  5. Ta dem ut noen minutter før dem skal serveres. Fjern forsiktig papirremsene og pynt med fryste appelsinskiver, litt appelsinsaus og et lite mynteblad.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.