Ansjosfylte medisterboller med tyttebærchutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tro det eller ei - ansjos passer utmerket i medisterboller. Med tyttebærchutney til, så er du kanskje så nærme du kan komme den optimale juletapas.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g medisterfarse
  • 1 stk løk
  • 1 stk egg
  • 112 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 12 ts malt nellik
  • 8 stk ansjosfileter
  • 212 ss smør til steking

Tyttebærchutney:

  • 6 dl tyttebær
  • 4 ss honning
  • 14 ts malt kanel
  • 14 ts salt
  • 12 ts kajennepepper
  • 14 ts malt allehånde
  • 1 ss hvitvinseddik

Slik gjør du

1. Finhakk løken og stek den i smør til den er myk. Avkjøl. 

2. Bland medisterfarse, løk, egg og krydder til en smidig deig. Form til kjøttboller og stikk inn en halv ansjonsfilet i hver av dem.

3. Stek dem i varm panne med smør, ca. 4 minutter.

4. Kok sammen alle ingrediensene til tyttebærchutneyen til en jevn konsistens. Avkjøl.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.