Ananassalsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er en saftig og spicy ananassalsa som fungerer utmerket som tilbehør til grillmat, og kanskje spesielt godt til grillet eller stekt svinekjøtt. Den tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager. 

Ingredienser

  • 1 stk frisk ananas
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk rød chili
  • 12 stk rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på ananasen. Still den opp på høykant og skjær av skallet. Sitter det pigger igjen i ananasen bør de også fjernes. Del ananasen i to og skjær ut den harde kjernen.
  2. Skjær ananas i små biter. Skjær vårløk i ringer, finhakk chili og rødløk og grovhakk koriander. Bland alt sammen i en bolle og tilsett olivenolje, sesamolje og lime. Ha i salt til slutt.

Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.

Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.