Amerikansk gresskarpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Gresskarpuré:

  • 450 g gresskar
  • 14 ts salt

Gresskarfyll:

  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 12 ts malt ingefær
  • 12 ts malt muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • 450 g gresskarpuré
  • 1 boks vikingmelk (kondensert melk)

Slik gjør du

1. Lag gresskarpuré. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skrell gresskar og del det i grove biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gresskarbitene i 30-40 minutter, eller til de er helt møre. Bruk en skje og ha de bakte gresskarbitene over i en hurtigmikser. Mos dem til en glatt purè.

Skal du eller har du lagd en gresskarlykt til halloween er det perfekt å bake denne gresskarpaien med innmaten av gresskaret.

2. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut.

3. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter på 200 °C.

4. La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C. Pisk sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpurè og kondensert melk.

5. Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.