Amerikansk BBQ saus (The real thing)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne amerikanske BBQ-sausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 stk rød chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 34 dl eplecidereddik
  • 1 ss sterk dijonsennep
  • 12 ss worchestershiresaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 112 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

1. Rens og finhakk løk og chili. Fres løken i olje til den er blank og myk.

2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke ca. 1 1/2 time til den er passe tykk. Rør av og til.

3. Avkjøl sausen litt og gni den gjennom en melsikt eller kjør den i en foodprocessor til den får en jevn konsistens.

4. Avkjøl sausen helt før du har den over på glass og setter på et tett lokk.

Skulle sausen bli litt for tykk kan du bare tilsette litt vann når du skal bruke den.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.