Amandines

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Små mandelkaker servert med pisket krem og friske bær er en perfekt avslutning på et godt måltid.

Ingredienser

  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 2 stk egg
  • 25 g maisstivelse (maizena)
  • 110 g malte mandler

Vaniljekrem:

  • 212 dl melk
  • 100 g sukker
  • 12 ts vaniljesukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 25 g maisstivelse (maizena)

Ved servering:

  • ca. 500 g friske bær
  • 10 stk marengs (pikekyss)
  • 10 blad frisk sitronmelisse

Slik gjør du

1. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, maizena og malte mandler.

2. Kok opp melk og sukker til vaniljekrem. Bland resten av ingrediensene sammen i en bolle. Hell den varme melken over i eggeblandingen, og ha alt tilbake i kjelen. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøl.

3. Bland vaniljekremen i mandelblandingen. Fordel røren i 12 små former og stek ved 170 °C til kakene er gylne, 30-40 minutter.

Pynt kakene med friske bær, pikekyss og sitronmelisse ved servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.