Vaffelnachos

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Nachos er supergodt, og her har vi laget en spennende variant med salte små vafler! Perfekt hvis du ønsker noe skikkelig digg i matpakken. 

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 dl romtemperert melk
  • 1 stk egg
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

  • 150 g revet grillet kylling
  • 1 ss olje
  • 2 ts tacokrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 5 stk cherrytomat , delt i to
  • 1 dl ferdigrevet ost
  • 2 ss frisk koriander til pynt (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Lag vaffelrøre. Bland sammen hvetemel og salt i en bolle.
  2. Smelt smør i en liten kjele, trekk kjelen av platen og hell i melk. Hell blandingen i bollen med mel og ha i egg. Rør alt godt sammen. Pisk inn hakket gressløk og trekk plast over bollen. La røren heve i 30 minutter.
  3. Stek vafler i et godt smurt vaffeljern. Bruk to teskjeer til å ha røren over i jernet (røren er ganske seig, og du trenger ca.1-2 ts for å lage en vaffel). Legg vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg lune.
  4. Del vaflene i små biter og legg i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.
  5. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.

Dryss gjerne over litt koriander over vaffelnachosen i matpakken.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.