Vaffel med egg og bacon

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lyst på noe godt til frokost? Hva med en frokostvaffel toppet med sprøstekt bacon, et herlig speilegg og friskt grønt? Perfekt start på dagen!

Ingredienser

  • 200 g bacon
  • 6 stk egg

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl maismel
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 stk egg
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl romtemperert melk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

  • 2 stk hermetiske maiskolber
  • 3 stk vårløk
  • 3 stk tomat
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen hvetemel, maismel, salt og gjær i en bolle til vaffelrøre.

2. Smelt smør i en liten kjele, trekk kjelen av platen og hell i melk. Hell blandingen i bollen med mel, og rør alt godt sammen. Pisk inn hakket gressløk og trekk plast over bollen. La røren heve i 30 minutter.

3. Skjær langs stilken på maiskolben rundt det hele. Skjær tomat i fire, ta ut innmaten og kutt tomatkjøttet i terninger. Bland sammen maiskorn, tomatterninger og finsnittet vårløk i en liten bolle. Ha i olje, gressløk, salt og pepper.

4. Stek vafler i et godt smurt vaffeljern. Legg vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg lune.

5. Fres baconskiver i en varm stekepanne til de er sprø. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

6. Stek speilegg i en varm stekepanne med litt smør til hviten har stivnet.

Server vafler toppet med maisblanding, sprøstekt bacon og stekt speilegg. Litt ertespirer smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.