Turbrød med egg

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Små kule flettekranser med bakt egg i midten. Enkel, morsom og genial mat til turen.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 612 dl melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk egg

Pensling og pynt

  • 2 ss vann
  • 2 ss sesamfrø
  • 15 stk egg

Slik gjør du

1.      Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

2.      Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.

3.      Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett

4.      Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5.      Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø.

6.       Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på ris1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

2. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.

3. Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett

4. Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5. Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø. 

6. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.
2. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.
3. Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett
4. Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.
5. Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø. 
6. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

2. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.

3. Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett

4. Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5. Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø. 

6. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.