Tacosalat i glass

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En frisk og mettende tacosalat til lunsj blir enhver skoleungdom eller student glad for. Salaten med grillet kylling gir energi som holder konsentrasjonen og energien oppe hele skoledagen.

Ingredienser

Dressing:

  • 12 stk avokado
  • 2 ss rømme
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Salat:

  • 14 stk agurk
  • 12 pakke hermetisk kidneybønner (á 290 g)
  • 12 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • 14 stk rødløk
  • 100 g grillet kylling
  • 1 ss olje
  • ca. 1 ts tacokrydder
  • 14 pose babyspinat (á 65 g)
  • 10 stk tortillachips

Slik gjør du

1. Kjør avokado, rømme og koriander sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Ha dressingen i bunnen av et glass med lokk. 

2. Del agurk på langs og kutt den deretter i skiver. Skjær også opp løk i skiver. Ha agurkskivene i glasset med dressing. 

3. Fyll på med bønner og mais i glasset. Husk! Skyll bønnene godt og la vannet renne av før du har dem i glasset. Legg også i løkskivene. 

4. Riv grillet kylling i mindre biter og bland den sammen med olje og tacokrydder i en liten bolle. Smak gjerne til med mer krydder om du ønsker en sterkere smak. Ha deretter kyllingen i glasset. Topp med frisk babyspinat og sprø tortillachips. 

Server tacosalaten eller sett lokket på salaten frem til du skal spise den. 

La glasset med salat stå oppreist slik at dressingen holder seg i bunnen, og de andre ingrediensene holder seg friske og sprø. Snu og rist på glasset rett før servering slik at dressingen blander seg med resten av salaten.
 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.