Tacomuffins

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Alle liker smaken av taco! Hvorfor ikke prøve tacokrydret kjøttdeig i matmuffins, garantert en ny favoritt som passer kjempegodt i matpakken.

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 100 g kjøttdeig
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ss tacokrydder
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin eller fiberbygg mel
  • 2 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 4 stk egg
  • 400 g yoghurt naturell
  • 50 g rapsolje
  • 24 stk nachos chips (halvparten inni og halvparten til pynt)
  • 4 ss hermetiske maiskorn

  • 12 stk muffinsformer

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme.

3. Ha i tacokrydder.

4. Bland hvetemel, sammalt hvete, bakepulver og salt i en bolle.

5. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingen sammen med melblandingen.

6. Knus nachochips og bland bitene inn i røren, sammen med ferdigstekt kjøttdeig og mais.

7. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne dobbelt former, så holder muffinsen seg i formen. Fyll formene 2/3 deler fulle.

Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har det. Da holder de seg pene i fasongen.

8. Pynt hver muffins med én nachochips på toppen.

9. Stek muffinsene midt i stekeovnen i 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.

Server gjerne tacomuffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, hjemme, på tur eller i matpakken.

Har du små kokker i huset? La barna lage tacomuffins helt selv på MatStart.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.