Stekt skrei med spinat og sukkererter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til.

Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g skreifilet med skinn
  • 2 ss havsalt
  • 800 g potet
  • 1 pose frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 1 pakke sukkererter
  • 2 ss margarin
  • 12 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del skreifileten i porsjonsstykker på ca 200 g. Legg stykkene over på en tallerken og dryss over godt med havsalt. La stå i 20-30 minutter.
  2. Kok potetene.
  3. Skyll vekk saltet på fisken og tørk av med litt papir.
  4. Varm en stekepanne og smelt halvparten av margarinen. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned når det slutter å bruse. Krydre med pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt. Klem over sitronsaft rett før servering.
  5. Varm resten av margarinen i en vid panne og fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.