Stekt laks med gulrot og spinat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En raus skive stekt laks med enkelt og godt tilbehør er rask og herlig hverdagsmat. Husk at det er bedre å steke laksen litt for lite enn litt for mye.  Ta stekepannen av varmen mens fisken fortsatt er rosa inni, og la den hvile noen minutter mens du fikser tilbehøret, da er du garantert et saftig og vellykket resultat.

Ingredienser

  • 4 stk laksekotelett
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin
  • 2 stk gulrot
  • 12 pose frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 8 stk potet

Slik gjør du

  1.  Sett potetene til koking, og skrell gulrøttene. Bruk skreller eller ostehøvel til å skjære gulrøttene i lange, tynne strimler. Sjekk at spinaten er ren, og fjern de groveste stilkene. Sett til side.
  2. Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
  3. Varm en stor stekepanne og ha i margarin. Når det slutter å bruse og begynner å bli gyllent kan du legge i lakseskivene. Senk varmen litt og stek lakseskivene til de er gylne. Bruk stekespade og snu dem forsiktig slik at de blir stekt på den andre siden også.
  4. Ta stekepannen av varmen og la laksestykkene hvile i 3-4 minutter mens du gjør ferdig tilbehøret.
  5. Sjekk at potetene er ferdig kokt og hell av kokevannet.
  6. Varm olje i en vid kjele og fres gulrotstrimlene raskt, til de akkurat faller sammen. Vend inn spinaten og la den også så vidt falle sammen. Smak til med litt salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.