Spagettiomelett

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pasta og omelett på én gang! Dette er en perfekt måte å bruke opp ferdigkokt spagetti, eller bare koke ny spagetti og nyte. Dette er også en gjenoppskrift, og hører sammen med Spagetti bolognese av lammekjøtt.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 stk løk
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 båt hvitløk
  • 12 boks hakkede tomater
  • 12 ts kajennepepper
  • 200 g spagetti eller annen ferdigkokt pasta
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss margarin eller olje
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 1 pose blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Visp sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  3. Hakk løk, selleri og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og fres de hakkede grønnsakene til de er myke og blanke. Hell i hakkede tomater og la det hele småkoke noen minutter. Bland inn kokt spagetti og smak til med salt, pepper og kajenne.
  4. Hell eggeblandingen i stekepannen. Rør om slik at alt blander seg.
  5. Stek på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over revet ost. Flytt stekepannen over til stekeovnen og la omeletten steke til den har blitt helt stiv og begynner å få farge.
  6. Topp omeletten med babysalat, og server.
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Visp sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper og sett til side.
Hakk løk, selleri og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og fres de hakkede grønnsakene til de er myke og blanke. Hell i hakkede tomater og la det hele småkoke noen minutter. Bland inn kokt spagetti og smak til med salt, pepper og kajenne.
Hell eggeblandingen i stekepannen. Rør om slik at alt blander seg.
Stek på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over revet ost. 
Flytt stekepannen over til stekeovnen og la omeletten steke til den har blitt helt stiv og begynner å få farge. 
Topp omeletten med babysalat, og server.
  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Visp sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  3. Hakk løk, selleri og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og fres de hakkede grønnsakene til de er myke og blanke. Hell i hakkede tomater og la det hele småkoke noen minutter. Bland inn kokt spagetti og smak til med salt, pepper og kajenne.
  4. Hell eggeblandingen i stekepannen. Rør om slik at alt blander seg.
  5. Stek på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over revet ost. Flytt stekepannen over til stekeovnen og la omeletten steke til den har blitt helt stiv og begynner å få farge. 
  6. Topp omeletten med babysalat, og server.

Denne omeletten kan varieres på et utall måter, avhengig av hva du har av ingredienser. Et par spiseskjeer tomatsaus eller bolognesesaus danner sammen med kald spagetti eller annen pasta et flott utgangspunkt for en nydelig omelett. Blir det rester igjen av omeletten, smaker den nydelig som lunsj dagen etter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.