Spagetti Bolognese

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pasta i alle former og fasonger er populær mat for de aller fleste, og øverst på popularitetsstigen regjerer nok spagetti Bolognese, spagetti med kjøttsaus! Her er en enkel og barnevennlig versjon. Vil du ha den litt “tøffere”, så tilsett et par finhakkede hvitløkbåter sammen med de andre grønnsakene.

Ingredienser

  • 400 g mager kjøttdeig av svin eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk finhakket gulrot
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 12 ts sukker
  • 400 g spagetti

Slik gjør du


1.
Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kjøttdeig i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.

2. Ha i grønnsaker, tomatpurè, hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper, muskat og sukker.

3. Kok spagetti i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Server gjerne frisk salat til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.