Sjokoladeboller med puffet havre

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Liker du risboller kommer du til å elske disse superdigge sjokoladebollene med puffet havre. Pynt dem med revet appelsinskall, frysetørket bringebær eller grovhakkede mandler. Perfekte som hjemmelaget påskegodt i påskeegget! 

Ingredienser

  • 125 g kokosfett (delfiafett)
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 stk egg
  • 2 dl melis
  • 712 dl puffet havre

Slik gjør du

1. Ha delfiafett i en liten kjele. Smelt fettet på middels varme, trekk kjelen til side, brekk sjokoladen i små biter og ha den i kjelen med fett. La det stå til sjokoladen har smeltet før du rører blandingen til den blir jevn og glatt.

2. Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.

3. Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen til alt er godt blandet.

4. Mål opp puffet havre og hell den i blandingen. Rør alt godt sammen.

5. Bruk en spiseskje, og sett små topper av blandingen utover på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss gjerne over litt revet appelsinskall, frysetørket bringebær eller grovhakkede mandler til pynt. La bollene stå til sjokoladen stivner helt. 

Oppbevar sjokoladebollene i en lufttett boks. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.