Quiche med løk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

 Server varm pai med løk og spekepølse i følge med en fristende salat.

Ingredienser

Paideig

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

  • 212 stk løk
  • ca 50 g spekepølse
  • 5 stk egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 100 g jarlsberg ost

Slik gjør du

1. Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

 2. Trykk paideigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

 3. Skjær løk i ringer og fres dem i smør i en panne til de er så vidt møre. Fordel løken over paibunnen.

 4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken. Dryss revet ost over og legg spekepølser på toppen.

 5. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

 Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.