Pizzasnurrer

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Når du ruller pizzaen sammen som en rullekake og skjærer rullen i biter, får du pizzasnurrer. De smaker kjempegodt når de er ferske, og er supre å fryse ned og ha til en dag du skal på tur!

Ingredienser

Deig:

  • 25 g gjær
  • 4 dl fingervarmt vann
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • ca. 8 dl hvetemel

Pizzasaus:

  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss vann
  • 1 ts sukker
  • ca. 1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Fyll:

  • 150 g strimlet kokt skinke
  • 1 ts tørket oregano
  • 4 dl revet hvitost

Slik gjør du

1. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og hvetemel. Kna deigen godt og la den heve i ½ time, eller til dobbel størrelse.

2. Visp sammen tomatpurè og vann, og smak til med litt sukker, oregano, salt og pepper

3. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på pizzasausen og fordel fyllet og osten. Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.

4. Skjær 3 cm brede stykker av rullen og legg på et stekebrett med bakepapir. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye). Etterhev i ca. 20 minutter.

5. Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.

1 porsjon gir ca. 20 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
Varier fyllet med paprikabiter, stekt kjøttdeig og andre ting du liker på pizza! Snurrene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizzasnurrene er utmerket piknik-mat. Ta dem med frosne. De tiner raskt, og kan varmes på bålet.

Har du små kokker i huset? La barna lage pizzasnurrer helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.