Pitabrød med guacamole

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Avokado og bacon passer som hånd i hanske, og i et pitabrød til matboksen blir det heller ikke feil. Denne oppskriften er med hjemmelaget guacamole, men du kan også kjøpe ferdig. 

Ingredienser

  • 1 stk pitabrød
  • 1 stk avokado
  • 100 g bacon i terninger
  • 1 dl hermetiske kikerter
  • 1 ts sitronsaft eller limesaft
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 125 g frisk ananas

Slik gjør du

1. Hell vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i en ildfast form sammen med bacon, og ha dem i stekeovnen på 200 °C, til baconet er ferdig stekt og sprøtt.

2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.Smak til med salt og pepper.

3. Dypp pitabrødet i vann og varm det i brødrister eller ovn. Avkjøl. Del pitabrødet i to. Ha guacamolen i hver halvdel, og fordel bacon og kikerter over. Ha brødene i matboksen.

3. Rens og skjær anananas i biter. Ha over sitronsaften og legg på et par mynteblader. Ha det i en egen liten beholder og nyt noe litt søtt og litt sunt som en avslutning på lunsjen eller turmaten. 


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.